...
X
Logo

Βοτουλινική Τοξίνη / Λείανση δέρματος

Βοτουλινική Τοξίνη

Πώς λειτουργεί;

Η βοτουλινική τοξίνη αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή ουσία, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. Η εφαρμογή της στην κοσμητική ιατρική πραγματοποιείται με επιτυχία από το 2009. Η έγχυση της ουσίας μέσω λεπτών βελόνων σε διάφορα σημεία του προσώπου οδηγεί σε λείανση των λεπτών γραμμών και «γέμισμα» των ρυτίδων.

Η χρήση της πραγματοποιείται αρκετά συχνά και προληπτικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται θεαματικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε άτομα νεότερων ηλικιών. Η θεραπεία σε άτομα με λίγες μόνο λεπτές γραμμές μπορεί να παρατείνει τη νεότητα του προσώπου, αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πότε χρησιμοποιείται η θεραπεία Bοτουλινική τοξίνη /Λείανση δέρματος;

Η θεραπεία χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία για αισθητικούς λόγους και ιδιαίτερα για την διόρθωση των ρυτίδων του άνω προσώπου. Η μέθοδος βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μια επεξεργασμένη πρωτεΐνη, την βοτουλινική τοξίνη. Βασική της ιδιότητα μετά από έγχυση σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου, είναι να μπλοκάρει τα σήματα που στέλνουν τα νεύρα στους μύες. Ως αποτέλεσμα, οι συσπάσεις μειώνονται, οι μύες χαλαρώνουν στο σύνολό τους, ενώ οι ήδη υπάρχουσες ρυτίδες μειώνονται, λειαίνονται και εξαφανίζονται.

Όπως και όλες οι αισθητικές θεραπείες, έτσι και αυτή απαιτεί εξαιρετική γνώση της ανατομίας του προσώπου, της θέσης όλων των μυών του, της λειτουργίας και του εύρους κινήσεων αυτών. Γι’ αυτόν τον λόγο κάθε εφαρμογή πρέπει να γίνεται από μια απόλυτα καταρτισμένη επιστημονική ομάδα, σε μια αξιόπιστη κλινική.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι αντιπροσωπευτικό 3 – 4 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας. Πρόκειται για ένα σημαντικό προτέρημα της μεθόδου έναντι των περισσότερων ενέσιμων επεμβάσεων, οι οποίες έχουν ορατά αποτελέσματα εντός 10 έως 14 ημερών.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Η θεραπεία αυτή είναι ενέσιμη και αφορά κυρίως τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου. Ειδικότερα, μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε σημεία όπως το μέτωπο, το μεσόφρυο αλλά και η περιοχή γύρω από τα μάτια. Πριν την εφαρμογή, ο ιατρός πρέπει να λαμβάνει ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, ώστε να αποφεύγεται η έκθεσή του σε πιθανά αλλεργιογόνα και να συνυπολογίζονται οποιοιδήποτε επιπλέον παράγοντες κινδύνου. Η βοτουλινική τοξίνη αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ασθενών με νευρομυικές παθήσεις, καθώς και σε γυναίκες οι οποίες εγκυμονούν ή θηλάζουν. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών για 7 ημέρες πριν την έγχυση της ουσίας, όπως και η κατανάλωση αλκοόλ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποφυγή εκχυμώσεων, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανείς εάν το άτομο έχει λάβει τις παραπάνω ουσίες. Όσον αφορά την προετοιμασία κατά τη μέρα της επέμβασης, πρέπει να προηγείται ολοκληρωμένο ντεμακιγιάζ του προσώπου, ενώ τα σημεία στα οποία θα εφαρμοστεί το ενέσιμο αποστειρώνονται με ειδικό αντισηπτικό. Η ενόχληση είναι στιγμιαία και αφορά αυστηρά και μόνο τα σημεία της εφαρμογής. Τυχόν ελαφριές εκχυμώσεις περιμετρικά των εγχύσεων υποχωρούν πλήρως εντός λίγων ημερών.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Πόσο χρόνο απαιτεί η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη /Λείανση δέρματος;

Η διάρκεια της θεραπείας είναι κατά μέσο όρο 10 – 15 λεπτά, ενώ το πρόσωπο θα πρέπει να μην υφίσταται πιέσεις για μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Από τις πλέον συνηθισμένες αλλά απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις είναι ο ελαφρύς πονοκέφαλος, η ερυθρότητα και το οίδημα, που σταδιακά υποχωρούν εντός λίγων ωρών. Για τις πρώτες 6 έως 8 ώρες μετά την εφαρμογή απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος μασάζ προσώπου, ώστε η Βοτουλινική τοξίνη/Λείανση δέρματος να μην μετακινηθεί σε άλλες περιοχές του προσώπου και του λαιμού. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς υπέρμετρη συγκέντρωση της ουσίας σε κανένα σημείο.

Τι θα πρέπει να αποφεύγουμε μετά την θεραπεία;

Οι περιορισμοί που θα πρέπει να λάβουμε μετά την εφαρμογή είναι ελάχιστοι, και έχουν ως κύριο στόχο την ομοιόμορφη εφαρμογή του ενέσιμου. Κατά το πρώτο 24ωρο μετά τη θεραπεία, η άσκηση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα προκαλεί μεγάλη σωματική κόπωση και αύξηση της θερμοκρασίας θα πρέπει να αποφευχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί πτώση των βλεφάρων ή και χαλάρωση γύρω από την ευρύτερη περιοχή των ματιών, οι οποίες όμως είναι παροδικές.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες (μπάνιο με ζεστό νερό, sauna, solarium) για τουλάχιστον 24 ώρες. Για το πρώτο βράδυ μετά την εφαρμογή της θεραπείας, τα σημεία των ενέσεων δεν θα πρέπει να πιεστούν, συνεπώς και προτείνεται ο ύπνος σε ύπτια θέση. Τέλος, για διάστημα 48 ωρών μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα πρέπει να μην εφαρμόζεται οποιοδήποτε προϊόν δημιουργεί έντονη τριβή στις περιοχές εφαρμογής (π.χ. scrub προσώπου). Εξαιρετικά σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού και ενυδατικής κρέμας μετά τη θεραπεία, ώστε το δέρμα να διατηρήσει για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την ελαστικότητά του.

Ποια τα αποτελέσματα της Βοτουλινικής τοξίνης;

Το αποτέλεσμα της Βοτουλινικής τοξίνης δεν είναι άμεσο αλλά αρχίζει να εμφανίζεται μετά από 3 ημέρες, κατά μέσο όρο. Σε 15 ημέρες που φαίνεται η πλήρης δράση του φαρμάκου γίνεται επανεξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται κάποια συμπληρωματική δόση. Η διάρκεια επίδρασής της λείανση δέρματος κυμαίνεται από 3-4 μήνες, τουλάχιστον για τις πρώτες εφαρμογές της θεραπείας. Στη συνέχεια, η συχνότητα των εφαρμογών μειώνεται σημαντικά.

Καλό θα ήταν η έγχυση της λείανση δέρματος να μην πραγματοποιείται περισσότερες από 3 φορές σε διάστημα ενός χρόνου, καθώς ο οργανισμός μπορεί να συνηθίσει την ουσία, εξουδετερώνοντάς την με μεγαλύτερη ευκολία μετά από κάθε εφαρμογή. Μάλιστα, μετά από την ολοκλήρωση 3-4 θεραπειών, το μεσοδιάστημα μεταξύ δυο εφαρμογών αυξάνεται. Περιορίζεται σημαντικά ο σχηματισμός νέων ρυτίδων και το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με το πέρας αυτού του διαστήματος οι μύες του προσώπου επανέρχονται στην προ-επέμβασης κατάστασή τους. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι όσο διαρκεί το αποτέλεσμα, οι υπάρχουσες ρυτίδες, αν και προσωρινά αόρατες, μένουν στάσιμες. Πρόκειται συνεπώς για μια μέθοδο η οποία βοηθά ταυτόχρονα στη μη επιδείνωση παλαιότερων και στην πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων.

Η ουσία επηρεάζει κάποιο όργανο του σώματος;

Η βοτουλινική τοξίνη είναι απόλυτα ασφαλής για τον οργανισμό, καθώς δεν επηρεάζει κανένα ζωτικό όργανο. Προκαλεί προσωρινή χαλάρωση των μυών, μετά τη πάροδο της οποίας αποβάλλεται από τον οργανισμό, αργά και σταδιακά. Πρόκειται για μικρές συγκεντρώσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το συκώτι και τους νεφρούς. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, το σύνολο της ουσίας αποβάλλεται πλήρως από τον οργανισμό.

Πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν συγκεντρώνεται μακροπρόθεσμα στον οργανισμό, συνεπώς και δεν μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα. Χάρη στον συγκεκριμένο μηχανισμό δράσης και αποβολής μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για μια απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστη θεραπεία.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Θεραπείες σε άλλα μέρη του σώματος με Βοτουλινική τοξίνη – Πού πραγματοποιείται;

Η Βοτουλινική τοξίνη/Λείανση δέρματος χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία για την θεραπεία της υπερίδρωσης μασχαλών, παλαμών και πελμάτων. Η θεραπεία της υπερίδρωσης με βοτουλινική τοξίνη θεωρείται η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος, καθώς δρα άμεσα, έχει μηδενικές παρενέργειες και διάρκεια αποτελέσματος 6 και περισσότερων μηνών. Ενδείκνυται σε άτομα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε χρήση αποσμητικών και αντιιδρωτικών, βιώνοντας εφίδρωση η οποία τα επηρεάζει αρνητικά σε αρκετούς τομείς της ζωής τους.

Ο σχεδιασμός της θεραπείας ξεκινάει με την επιβεβαίωση της διάγνωσης με την εφαρμογή ειδικού τεστ, στο οποίο οι περιοχές του δέρματος που χαρακτηρίζονται από αυξημένη παραγωγή ιδρώτα χρωματίζονται. Στη συνέχεια γίνεται έγχυση της τοξίνης σε πολλαπλά σημεία, με στόχο τον περιορισμό της παραγωγής ιδρώτα.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε 10 – 20 λεπτά, ενώ η εφίδρωση της περιοχής σταματά πλήρως σε 2 έως 7 ημέρες. Η δοσολογία καθορίζεται από ειδικά πρωτόκολλα, καθώς και από την φύση κάθε περιστατικού. Ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας ενδείκνυται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.