X

Ριζική Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη (Alexandrite)

foreverlaser

Η τριχοφυΐα στις γυναίκες κυρίως, άλλα και εν μέρει στους άντρες αποτελούσε και αποτελεί ένα διαχρονικό αισθητικό πρόβλημα. Η έντονη τριχοφυΐα (δασυτριχισμός) που μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα ή σε κάποια ορμονική διαταραχή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα, όπως επίσης αισθητικό πρόβλημα μπορεί να αποτελεί και η κλασική τριχοφυΐα στις γάμπες, στις μασχάλες και στο εφήβαιο.

Είναι αποτελεσματικές οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης;

Οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης που γνωρίζουμε όπως το ξυράφι, το κερί, οι αποτριχωτικές κρέμες, εξαλείφουν το πρόβλημα μόνο παροδικά, χωρίς να μειώνουν την πυκνότητα και πολύ συχνά προκαλούν παρενέργειες όπως ερεθισμούς, θυλακίτιδες, ακόμα και επιδείνωση της τριχοφυΐας.

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης αυτής τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονής τεχνολογίας. Τα laser έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για ιατρούς πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Τι είναι η μέθοδος με Laser Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι εγκεκριμένη από τον FDA ως η μέθοδος που φέρνει τη ριζική αποτρίχωση που όλες οι γυναίκες ονειρεύονται. Μετά από κάθε συνεδρία το αποτέλεσμα είναι φανερό και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των θεραπειών πλέον απαιτούνται συνεδρίες συντήρησης με πολύ μικρή συχνότητα. Σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η ικανότητα και η εμπειρία του χειριστή, καθώς και η καταλληλότητα του δέρματος ανάλογα με τον τύπο.

Ποια η αποτελεσματικότητα στην αποτρίχωση με laser Alexandrite;

Σε κάθε συνεδρία εκχέεται μονοχρωματικό φως σε ειδικά μήκη κύματος. Το φως αυτό απορροφάται από τον θύλακα της τρίχας διαμέσου της μελανίνης. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν επηρεάζει καθόλου την επιδερμίδα, εξαιτίας της επιλεκτικής θερμόλυσης που επιφέρει το laser Alexandrite και δεν παρουσιάζονται παρενέργειες περίπου στο 100% των περιπτώσεων.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Δερματολογικό Ιατρείο Forever Skin Laser

Η αποτρίχωση με laser στο Δερματολογικό Ιατρείο Forever Skin Laser στην Αθήνα γίνεται με τελευταίας γενιάς Laser Alexandrite (Αλεξανδρίτη) Gentlelase Pro της Candela, το οποίο δουλεύοντας στα 755nm προκαλεί μια επιλεκτική φωτοθερμόλυση, όπου η ενέργεια που εκπέμπεται απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη, όπου σε μη μαυρισμένο δέρμα βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από τον τριχικό θύλακα. To Laser Alexandrite Gentlelase Pro έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό σύστημα ψύξης που προστατεύει την επιδερμίδα και καθιστά την θεραπεία ανώδυνη. Οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με την/τις περιοχές και τον αριθμό συνεδριών. Κατά καιρούς πραγματοποιούνται και προσφορές σε άνδρες και γυναίκες.

Πριν και μετά την πρώτη εφαρμογή laser

Η προετοιμασία των ασθενών μια ημέρα προ θεραπείας απαιτεί ξύρισμα της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί το laser ή εναλλακτικά χρήση κάποια αποτριχωτικής κρέμας. Κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίας ο δερματολόγος θα σας ζητήσει ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό όπου και θα σας ενημερώσει για τυχόν παράγοντες κινδύνου. Αμέσως μετά τη συνεδρία μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο όπου μπορεί να διαρκέσει 2 ώρες ή και περισσότερο. Συστήνεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μέχρις ότου το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του όψη και υφή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μέθοδο;

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε 30 με 40 μέρες και οι επισκέψεις που θα χρειαστεί κάποιος για να φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι 6-8. Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη δεν πρέπει να γίνεται σε μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα για τον φόβο του έντονου ερεθισμού. Για τον λόγο αυτό το Δερματολογικό Ιατρείο Forever Skin Laser είναι εξοπλισμένο με ένα ND-YAG Laser, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα της αποτρίχωσης ακόμα και σε μαυρισμένα δέρματα.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

ND-Yag laser της Fotona

Το laser έχει μήκος παλμού τα 1064nm διεισδύοντας πιο βαθιά στο δέρμα, καταφέρνοντας έτσι να καταστρέψει την τρίχα, στοχεύοντας στο αγγειακό δίκτυο που τροφοδοτεί το θύλακα. Το laser αυτό δεν απορροφάται από την μελανίνη καθιστώντας το ιδανικό για σκούρους φωτότυπους αλλά και μαυρισμένα δέρματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα της αποτρίχωσης ακόμα και σε πιο ανοιχτές σε χρώμα τρίχες όπως οι καστανές ακόμα και οι ξανθιές. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές και δερματολόγοι στο Forever Skin Laser, σε κάθε συνεδρία Laser αποτρίχωσης προσαρμόζουν το μηχάνημα στο δικό σας σώμα και την τρίχα, δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο και ρεαλιστικό πλάνο μόνιμης απαλλαγής της τριχοφυΐας στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Συχνές ερωτήσεις

Πως λειτουργεί η laser αποτρίχωση;

Το laser λειτουργεί με επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Αυτό σημαίνει ότι η μελανίνη απορροφά το φως και προκαλείται αύξηση της θερμοκρασίας στον θύλακα της τρίχας, ώστε να καταστραφεί με ασφάλεια η ρίζα της τρίχας και παράλληλα η ιδιότητά της να δημιουργεί νέες τρίχες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου. Οι πιο συχνές εφαρμογές πραγματοποιούνται στο μουστάκι, χέρια και πόδια, ευαίσθητη περιοχή, μασχάλες, κοιλιά κ.α.. Στην αποτρίχωση μπικίνι επιτυγχάνονται άψογα αποτελέσματα και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο δερματολογικό ιατρείο μας θα βρείτε χαμηλό κόστος για την full body αποτρίχωση laser.

Είναι σίγουρα μόνιμο;

Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Το μόνο στοιχείο που διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο είναι το χρονικό διάστημα. Εκτιμώνται από τους ειδικούς δερματολόγους το χρώμα του δέρματος και η πυκνότητα των τριχών.

Υπάρχει ηλικιακό όριο;

Όσοι έχουν περάσει τον μέσο όρο εφηβείας (άνδρες και γυναίκες) είναι κατάλληλη υποψήφιοι.

Επηρεάζει τη γονιμότητα σε γυναίκες που δεν έχουν κάνει ακόμα παιδιά;

Όχι! Το laser δεν εκπέμπει ακτινοβολία αλλά φως που στοχεύει αποκλειστικά στη μελανίνη της τρίχας της τρίχας. Δεν επηρεάζει καθόλου τη γονιμότητα.