X
Logo

Laser Ριζική Αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη (Alexandrite)

foreverlaser

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στις γυναίκες κυρίως, άλλα σε αρκετές περιπτώσεις και στους άντρες αποτελούσε πάντα ένα διαχρονικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι τρόποι επίλυσης ήταν προσωρινοί, ενώ συχνά συνοδεύονταν από ερεθισμό και μικροτραυματισμούς. Η έντονη τριχοφυΐα η οποία μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα ή σε κάποια ορμονική διαταραχή αποτελεί αισθητικό και πρακτικό πρόβλημα, ενώ παράλληλα η κλασική τριχοφυΐα στις γάμπες, στις μασχάλες και στο εφήβαιο είναι συχνά ανεπιθύμητη. Για όλους όσους επιθυμούν να απαλλαχθούν οριστικά, η ριζική αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί σήμερα την πλέον ασφαλή και αξιόπιστη λύση για απαλό δέρμα, χωρίς σημάδια και ερεθισμούς.

Είναι αποτελεσματικές οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης;

Οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης που γνωρίζουμε όπως το ξυράφι, το κερί και οι διάφορες αποτριχωτικές κρέμες, εξαλείφουν το πρόβλημα μόνο παροδικά, χωρίς να μειώνουν μακροπρόθεσμα την πυκνότητα της τριχοφυΐας. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν παρενέργειες, όπως ερεθισμούς, τραυματισμούς και θυλακίτιδες. Με συχνή χρήση, δεν είναι ασυνήθιστο να προκληθεί ακόμα και επιδείνωση ή επέκταση της τριχοφυΐας, σε περιοχές που έως πρότινος ήταν εξασθενημένη, όπως στις γάμπες ή στο άνω χείλος.

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της πολυετούς εμπειρίας των ειδικών και της σύγχρονης τεχνολογίας. Τα laser έχουν πλέον ενταχθεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας, αποτελώντας ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για ιατρούς πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Είναι ασφαλής η μέθοδος με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι εγκεκριμένη από τον FDA, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Μετά από κάθε συνεδρία το αποτέλεσμα είναι φανερό, ενώ μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των θεραπειών απαιτούνται μόνο συνεδρίες συντήρησης με πολύ μικρή συχνότητα. Σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η ικανότητα και η εμπειρία του χειριστή, ο οποίος καλείται να λάβει υπόψιν μια μεγάλη σειρά παραγόντων. Μεταξύ αυτών, το χρώμα του δέρματος και η πυκνότητα της τριχοφυΐας.

Ποια η αποτελεσματικότητα στην αποτρίχωση με laser Alexandrite; Είναι μόνιμη και ριζική η αποτρίχωση;

Σε κάθε συνεδρία εκχέεται μονοχρωματικό φως σε ειδικά μήκη κύματος. Το φως αυτό απορροφάται από τον θύλακα της τρίχας διαμέσου της μελανίνης. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι τα μήκη κύματος δεν επηρεάζουν καθόλου την επιδερμίδα, χάρη στην επιλεκτική θερμόλυση που επιτυγχάνει το laser Alexandrite. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων δεν εμφανίζεται καμία απολύτως παρενέργεια μετά τη θεραπεία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η ριζική αποτρίχωση Alexandrite αποτελεί μια απόλυτα σύγχρονη και ασφαλή διαδικασία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε γυναίκα, χωρίς επιπλοκές.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Πώς γίνεται και πόσο κοστίζει (κόστος – τιμή) μια συνεδρία αποτρίχωσης με laser Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser στο Δερματολογικό Ιατρείο Forever Skin Laser γίνεται με τελευταίας γενιάς Laser Alexandrite (Αλεξανδρίτη) Gentlelase Pro της Candela, το οποίο λειτουργεί στα 755nm προκαλώντας επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η ενέργεια που εκπέμπεται απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη, η οποία σε πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα βρίσκεται συγκεντρωμένη περιμετρικά του θύλακα της τρίχας. To Laser Alexandrite Gentlelase Pro έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό σύστημα ψύξης το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα από τη θερμότητα και καθιστά την θεραπεία ανώδυνη.

Η τιμή κάθε θεραπείας ορίζεται ανάλογα με τις περιοχές στις οποίες επεμβαίνουμε και τον αριθμό συνεδριών. Μετά από εκτενή καταγραφή των αναγκών σας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα. Επιλέγοντας ένα πακέτο συνεδριών ειδικά διαμορφωμένο για εσάς, διασφαλίζετε το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, με διάρκεια στον χρόνο. Κατά καιρούς πραγματοποιούνται προσφορές για αποτρίχωση σε άνδρες και γυναίκες, γεγονός το οποίο κάνει την αποτρίχωση με λέιζερ ακόμα πιο οικονομική και προσιτή.

Πριν και μετά την πρώτη εφαρμογή laser – Τι θα πρέπει να προσέξω; Χρειάζεται προετοιμασία;

Η προετοιμασία των ασθενών μια ημέρα πριν από τη θεραπεία απαιτεί ξύρισμα της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί το laser ή εναλλακτικά χρήση κάποια αποτριχωτικής κρέμας. Κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίας ο δερματολόγος θα σας ζητήσει ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό όπου και θα σας ενημερώσει για τυχόν παράγοντες κινδύνου. Η αποτρίχωση δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εάν ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ορισμένους τύπους αντιβιοτικών, καθώς μπορεί να προκληθεί φωτοευαισθησία.

Αμέσως μετά τη συνεδρία μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο, που μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Για τις επόμενες μέρες θα πρέπει ιδανικά να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μέχρι το δέρμα να επανέλθει στη φυσιολογική του όψη και υφή. Η περιοχή θα πρέπει να ενυδατώνεται και να καλύπτεται από αντηλιακό υψηλής προστασίας όταν εκτίθεται στον ήλιο ανάμεσα στις συνεδρίες, ιδίως σε περιοχές οι οποίες είναι συχνά ακάλυπτες (βλ. άνω χείλος, πηγούνι).

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη μέθοδο;

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με διάστημα 30 έως 40 ημερών για το πρώτο χρονικό διάστημα, ενώ οι επισκέψεις που θα χρειαστεί κάποιος για να φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο 6 έως 8. Μετά από τις πρώτες συνεδρίες, βλέπουμε τις τρίχες να εξασθενούν σημαντικά, συνεπώς και μεσολαβούν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων.

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη δεν πρέπει να γίνεται σε επιδερμίδα η οποία έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και ηλιακή ακτινοβολία, καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαύματος και ερεθισμού. Πριν από μερικά χρόνια, η αποτρίχωση με laser ήταν εφικτή μόνο σε ανοικτόχρωμα δέρματα (Fitzpatrick l-ll), καθώς και ιδιαίτερα αποτελεσματική σε άτομα με πιο σκουρόχρωμες τρίχες. Σήμερα, το Δερματολογικό Ιατρείο Forever Skin Laser είναι εξοπλισμένο με το εξελιγμένο ND-YAG Laser, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα της αποτρίχωσης ακόμα και σε μαυρισμένα δέρματα καθώς και σε πιο ανοιχτόχρωμες τρίχες, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς ερεθισμούς.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

ND-Yag laser της Fotona – Πώς λειτουργεί;

Το laser ND-Yag της Fotona διαθέτει μήκος παλμού τα 1064nm διεισδύοντας πιο βαθιά στο δέρμα, καταφέρνοντας έτσι να καταστρέψει την τρίχα. Σε πρώτο στάδιο, στοχεύει στο αγγειακό δίκτυο που τροφοδοτεί τον θύλακα. Το laser αυτό δεν απορροφάται από την μελανίνη καθιστώντας το ιδανικό για πιο σκούρους φωτότυπους αλλά και για μαυρισμένα δέρματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιπλέον, η αποτρίχωση μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σε πιο ανοικτού χρώματος τρίχες όπως οι καστανές ή και οι ξανθές, δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές και δερματολόγοι στην κλινική Forever Skin Laser, προσαρμόζουν το μηχάνημα στον δικό σας φωτότυπο σε κάθε συνεδρία Laser αποτρίχωσης, δημιουργώντας ένα πλήρως εξατομικευμένο και ρεαλιστικό πλάνο μόνιμης απαλλαγής από την τριχοφυΐα σε όλες τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Πως λειτουργεί η laser αποτρίχωση;
Το laser λειτουργεί με επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Αυτό σημαίνει ότι η μελανίνη απορροφά το φως, ενώ παράλληλα δημιουργείται αύξηση της θερμοκρασίας στον θύλακα της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο εξασθενεί και σταδιακά καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας, χάνοντας την ιδιότητά της να δημιουργεί νέες τρίχες.
Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί; Μπορώ να κάνω αποτρίχωση πλάτης και στο μπικίνι;
Η αποτρίχωση με εξελιγμένους τύπους laser, μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου. Οι πιο συχνές εφαρμογές πραγματοποιούνται στο μουστάκι, χέρια και πόδια, ευαίσθητη περιοχή, μασχάλες, κοιλιά κ.α.. Στην αποτρίχωση μπικίνι επιτυγχάνονται άψογα αποτελέσματα και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο δερματολογικό ιατρείο μας θα βρείτε χαμηλό κόστος για την full body αποτρίχωση laser, ενώ παράλληλα μπορούμε να δημιουργήσουμε πλήρως εξατομικευμένα πακέτα για τις περιοχές που σας απασχολούν, με βάση τις δικές σας ανάγκες.
Είναι επίπονη;
Η αποτρίχωση με laser μπορεί σήμερα να πραγματοποιηθεί εντελώς ανώδυνα. Χάρη στην επιλεκτική δράση του λέιζερ και τη χρήση ειδικού ψυκτικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορούμε πλέον να στοχεύσουμε με απόλυτη ακρίβεια στον θύλακα της τρίχας, χωρίς να επηρεάσουμε τους γύρω ιστούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς την παραμικρή αίσθηση πόνου.
Η αποτρίχωση με laser είναι μόνιμη; Σε πόσες συνεδρίες θα δω αποτέλεσμα;
Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι οριστικό, εκτός εάν η τριχοφυΐα είναι ορμονοεξαρτώμενη. Σε περιπτώσεις που υπάρχει επιβαρυντικός ορμονικός παράγοντας, τα επίπεδα ορμονών του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να έχουμε απόλυτη επιτυχία της θεραπείας.

Το μόνο στοιχείο το οποίο διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο είναι το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται. Μετά από τις πρώτες συνεδρίες, οι θύλακες της τρίχας θα έχουν εξασθενίσει σημαντικά, προσφέροντας στον ενδιαφερόμενο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών. To χρώμα του δέρματος και η πυκνότητα των τριχών αξιολογούνται πάντα από ειδικούς δερματολόγους, ώστε να ρυθμίζεται η ιδανική ένταση και συχνότητα φωτός για κάθε συνεδρία.

Υπάρχει ηλικιακό όριο στην αποτρίχωση με laser;
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν περάσει την εφηβική ηλικία (άνδρες και γυναίκες), η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικές μεταβολές των ορμονικών επιπέδων του ατόμου, είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για αποτρίχωση με laser. Όσον αφορά κάποιο ανώτατο όριο ηλικίας, δεν υπάρχει. Όλοι οι ενήλικες μπορούν να υποβληθούν με απόλυτη ασφάλεια σε ριζική αποτρίχωση και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το laser επηρεάζει τη γονιμότητα σε γυναίκες και άνδρες;
Σε καμία περίπτωση. Το laser δεν εκπέμπει ακτινοβολία αλλά φως, το οποίο και στοχεύει αποκλειστικά στη μελανίνη της τρίχας. Δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη γονιμότητα, ούτε και την ορμονική σύνθεση του ατόμου.