X
Logo

Μικρο- Βελονισμός

Η τεχνολογική πρόοδος και η επιστημονική γνώση, μας έχουν πλέον εφοδιάσει με τα πιο ισχυρά όπλα στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς. Η κοσμητική ιατρική εξελίσσεται, επιστρατεύοντας διαρκώς νέες τεχνικές και θεραπείες. Σήμερα, μπορούμε να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας, αξιοποιώντας το κολλαγόνο του οργανισμού μας, με απόλυτη ασφάλεια. Ο μικρο- βελονισμός  αποτελεί την πιο διαδεδομένη θεραπεία microneedling, καθώς και την εξέλιξη των dermaroller. Ο συνδυασμός needling και rolling μας χαρίζει μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο άμεσης διαδερμίας, απλοποιώντας τη διαδικασία επούλωσης ουλών και ρυτίδων.

Πώς λειτουργεί;

Το μαγικό αυτό στυλό χρησιμοποιεί έναν αριθμό μικρών βελόνων που βρίσκονται στην άκρη του για να διαπερνά το δέρμα ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο το κολλαγόνο. Ο μικρο- βελονισμός έχει την δυνατότητα να διαπερνά τον δέρμα με διάφορες ταχύτητες από πολύ επιφανειακά (0,25mm) μέχρι πιο βαθιά (2,5mm).Οι βελόνες του δημιουργούν μικρές οπές στο δέρμα χωρίς να το καταστρέφουν ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ο μικρο- βελονισμός διαθέτει στην άκρη του μία σειρά από μικροακίδες (βελόνες με πάχος μικρότερο από μια τρίχα), οι οποίες πραγματοποιούν διαδοχικούς μικρονυγμούς (χαμηλής έντασης τσιμπήματα) στην περιοχή εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού, καθώς και οι ινοβλάστες οι οποίοι παράγουν νέο κολλαγόνο. Η κολλαγενογένεση δίνει νεανική όψη στο δέρμα, καθώς προκαλεί σύσφιξη των ιστών με τον πιο φυσικό τρόπο.

Για ποιες χρήσεις ενδείκνυται;

Ο μικρο- βελονισμός χρησιμοποιείται κυρίως για την βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, για σύσφιξη του δέρματος (συχνά σε συνδυασμό με PRP), για ουλές ακμής, ραγάδες και λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε δυσχρωμίες προσώπου, καθώς και σε ανοιχτούς πόρους, ιδίως στην περιοχή των παριών και της μύτης. Η τεχνική είναι αναίμακτη, χωρίς ανάγκη αποθεραπείας, επιτρέποντας άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ βελτιώνει σημαντικά την εικόνα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για τον οργανισμό μας;

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δομικά συστατικά του δέρματός μας. Η επάρκεια σε κολλαγόνο επιτρέπει στο δέρμα μας να διατηρήσει την ελαστικότητά του, καθώς και τη σφριγηλή και υγιή του όψη. Δρα στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, στοχεύοντας στην ανανέωση των κυττάρων, επισφραγίζοντας κατά κάποιον τρόπο την ανθεκτικότητα του δέρματος. Η έλλειψή του οδηγεί σταδιακά σε χαλάρωση και αποδυνάμωση του δέρματος, γεγονός το οποίο καθιστά την αναδόμησή του αναγκαιότητα.

Η μέθοδος μικρο- βελονισμός, αξιοποιώντας αυτό το τόσο φυσικό και πολύτιμο στοιχείο του οργανισμού μας, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες αντιδράσεων, αφού ο δέκτης της ουσίας είναι ο ίδιος ο δότης. Συνεπώς, δεν υπάρχει φόβος αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλων επιπλοκών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μικρο- βελονισμού σε σύγκριση με άλλες μεθόδους;

Τα αποτελέσματα του μικρο- βελονισμού είναι απόλυτα φυσικά, καθώς πρόκειται για μια μέθοδο η οποία αξιοποιεί ένα απόλυτα φυσικό στοιχείο του οργανισμού, «αναζωπυρώνοντάς» το κατά μια έννοια. Με αυτόν τον τρόπο, η θεραπεία του microneedling αντιστρέφει το χρόνο, γυρνώντας το δέρμα μας σε μια πιο νεανική ηλικία. Για μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με ραδιοσυχνότητες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα του microneedling με τη χρήση μικρο- βελονισμό, είναι θεαματικό, ενώ είναι άμεσα ορατό, περίπου 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Το αποτέλεσμα κυμαίνεται συχνά μεταξύ 3 και 6 μηνών, περίοδος η οποία μπορεί να παραταθεί εάν τηρηθεί μια σειρά από υγιεινές συνήθειες (ενυδάτωση του οργανισμού, χρήση ενυδατικής κρέμας, αποφυγή καπνίσματος κ.α.). Η εφαρμογή από μια έμπειρη δερματολογική ομάδα έχει κομβική σημασία στην επιτυχία της επέμβασης, καθώς επισφραγίζει ένα άρτιο αποτέλεσμα, με διάρκεια στο χρόνο.

Ποιο είναι το κόστος – τιμές της θεραπείας;

Το κόστος της θεραπείας είναι γενικά οικονομικό, προσιτό για τη μέση Ελληνίδα. Μετά από εκτενή αξιολόγηση κάθε περιστατικού, και ενδελεχή καταγραφή των αναγκών και των προσδοκιών σας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρως προσωποποιημένο πρόγραμμα, το οποίο να εντάσσεται στις δυνατότητές σας.