...
X
Logo

Μεσοθεραπεία

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν επιθυμία για πιο νεανικό και πιο υγιές δέρμα. Εδώ και αρκετά χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει την έρευνα στην χορήγηση αυτόλογων θεραπειών, μεταξύ των οποίων και το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ή αλλιώς μεσοθεραπεία. Πρόκειται για μια σύγχρονη και απόλυτα ασφαλή θεραπεία, η οποία κερδίζει σημαντική δημοτικότητα παγκοσμίως, τα τελευταία χρόνια.

Όταν αναφερόμαστε σε αυτόλογες θεραπείες, εννοούμε θεραπείες με ουσίες που λαμβάνονται από τον ίδιο τον ασθενή. Στην προκειμένη περίπτωση οι ουσίες λαμβάνονται από το αίμα του ασθενή. Η θεραπεία αυτή λόγω της ιδιότητας που έχουν τα αιμοπετάλια στην αναδόμηση των ιστών χρησιμοποιείται σε πολλές ειδικότητες και κυρίως στη δερματολογία, καθώς βελτιώνει σημαντικά την εικόνα του δέρματος ανανεώνοντας τους ιστούς του. Η μεσοθεραπεία αποτελεί αυτόλογο κλάσμα του αίματος και περιέχει 4-7 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από τη συνήθη συγκέντρωση.

PRP προσώπου – Ποιες είναι οι ιδιότητές του;

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος (μεσοθεραπεία) είναι γνωστές στην ιατρική κοινότητα. Λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σε αυξητικούς παράγοντες και άλλων πρωτεϊνών που οδηγούν στην αγγειογένεση, το PRP χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την θεραπεία αλωπεκιών, για την ανάπλαση της επιδερμίδας αλλά και για την επούλωση των ιστών του δέρματος.

Ο μηχανισμός δράσης της μεσοθεραπείας βασίζεται στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών για την αναδόμηση της εξωκυτάριας ουσίας και της αύξησης του κολλαγόνου τύπου Ι.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Ποια η διαδικασία της μεσοθεραπείας;

H διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς η λήψη αίματος γίνεται από πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό. Το αίμα το οποίο λαμβάνεται φυγοκεντρείται για να μας δώσει τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων που θέλουμε. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ενέσιμα με μικροπομφούς στα σημεία που επιζητούμε βελτίωση, είτε αυτό είναι το τριχωτό της κεφαλής για την αύξηση της τριχοφυίας είτε στο πρόσωπο για την λείανση των επιφανειακών ρυτίδων και την γενικότερη αναδόμηση της επιδερμίδας.

Η διαδικασία δεν απαιτεί αναισθησία, ωστόσο εάν ο ασθενής το επιθυμεί, οι ενέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρήση τοπικής αναισθησίας. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να πραγματοποιηθεί 2 έως 3 ώρες μετά τη θεραπεία.

Με βάση την βιβλιογραφία, για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία και να έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά την αλωπεκία, όσο και την αντιγήρανση, θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 3 θεραπείες με απόσταση 1 μήνα μεταξύ τους. Η ποσότητα μεσοθεραπεία που πρέπει να εγχέεται σε κάθε θεραπεία είναι 6,2 ml κατά μέσο όρο. Η θεραπεία, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο γιατρό, με τη χρήση ειδικών, αποστειρωμένων υλικών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας;

To πλεονέκτημα της θεραπείας πέραν του πολύ καλού αποτελέσματος είναι ότι έχει πολύ μικρές πιθανότητες να προκαλέσει ερεθιστική ή εξ’ επαφής δερματίτιδα, καθώς είναι παράγωγο του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Ως ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται η πρόκληση τοπικής αντίδρασης στο σημείο της ενέσιμης εφαρμογής ,η έκλυση πόνου και η πιθανή επιμόλυνση.

Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η θεραπεία σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έχει κάποια κακοήθεια ή είναι ανοσοκατεσταλμένος. Το ίδιο ισχύει εάν έχει προδιάθεση εμφάνισης χηλοειδών, ή έχει κάποια ενεργό δερματοπάθεια, ιδιαίτερα στα σημεία στα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η έγχυση.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Η θεραπεία PRP έχει παρενέργειες;

Στη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας ο δότης είναι και ο δέκτης της ενέσιμης ουσίας. Δεδομένου ότι το PRP παράγεται από αυτόλογο αίμα, δεν υπάρχει κίνδυνος για αλλεργικές αντιδράσεις και σημαντικές παρενέργειες. Η συχνότερη παρενέργεια είναι ο πόνος στο σημείο έγχυσης, ο οποίος ωστόσο υποχωρεί εντός ολίγων ημερών.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.