X

Laser Σύσφιξης Κόλπου

foreverlaser

Η ανατομία του γυναικείου κόλπου

Ο γυναικείος κόλπος αποτελεί ένα πολύπλοκο όργανο που περιλαμβάνει την ομαλή λειτουργία του γεννητικού, του ουροποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος της γυναίκας. Καλύπτεται από κυλινδρικά επιθηλιακά κύτταρα κατά το μεγαλύτερο του τμήμα, ενώ μόνο κατά το τελευταίο και εξωτερικό του μέρος, όπως και στο αιδοίο, φέρει πλάκωνες καλυπτικό επιθήλιο, που προσομοιάζει του δέρματος.

Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γυναικείος κόλπος

Η πάροδος του χρόνου στη γυναίκα, ο κολπικός τοκετός αλλά και η εμμηνόπαυση με τις ορμονικές ελλείψεις που επιφέρει, δημιουργεί τροφικές και ανατομικές αλλαγές στο γυναικείο κόλπο, οι οποίες γίνονται αφενός ορατές αλλά περισσότερο αισθητές από τις ασθενείς στην καθημερινότητα τους, στη λειτουργία του κόλπου και στην επίτευξη της σεξουαλικής επαφής, αλλοιώνοντας την ποιότητά της.

Laser θεραπείες βελτίωσης & αντιμετώπισης προβλημάτων κόλπου

Οι αλλαγές και παθήσεις αυτές βελτιώνονται ή θεραπεύονται με τη χρήση του erbium laser σύσφιξης στο ιατρείο, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου, ανώδυνα, σε 2-3 συνεδρίες.

Ειδικά ο τοκετός δια της κολπικής οδού, με την διαστολή και ρήξη των κολπικών τοιχωμάτων κατά την έξοδο του εμβρύου και την εκλεκτική επισιοτομή (διατομή του περινέου και των μυών κατά την εξώθηση) δημιουργούν χαλάρωση των ιστών και των μυών του κόλπου και μειωμένη αίσθηση πληρότητας κατά το σεξ.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Εξειδικευμένες θεραπείες σε περιπτώσεις βαριάς χαλάρωσης κόλπου

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αρχικές αλλαγές επιδεινώνονται προϊόντος του χρόνου και καταλήγουν σε βαρύτερη χαλάρωση και δημιουργία κήλης (κυστεοκήλη, ορθοκήλη και πτώση της μήτρας) συνοδευόμενη και από ακράτεια ούρων στην προσπάθεια (με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης). Τα περιστατικά αυτά, που συνήθως αφορούν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, γονιδιακά επιβαρυμένες και αρκετά έτη μετά τους τοκετούς, συχνά στην κλιμακτήριο ή εμμηνόπαυση, τις περισσότερες φορές απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι τεχνικές LVR, TVR και DLV

Οι τεχνικές του LVR και TVR ( total vaginal reconstruction) αποτελούν την ακίδα της μοντέρνας και ατραυματικής αντιμετώπισης της μεγάλου βαθμού χαλάρωσης και κήλης, συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση πλεγμάτων (TVT στην ακράτεια και πλέγματα ανόρθωσης στην πτώση) διενεργούνται με τη χρήση χειρουργικού CO2 laser και περιγράφονται αναλυτικά στο site lvriathens.com μαζί με κάποια αισθητικά χειρουργεία του αιδοίου (DLV).

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι της κολπικής δυσλειτουργίας και χαλάρωσης αφορά νέες γυναίκες, σε αναπαραγωγική ηλικία, μετά από τοκετούς και με σαφέστατη κοινωνική και αισθηματική αναγκαιότητα να απολαμβάνουν μια σωστή και αποδοτική σεξουαλική πράξη. Η χαλάρωση του κόλπου πολλές φορές συνοδεύεται από ακράτεια ούρων που είναι έντονη τις πρώτες εβδομάδες της λοχείας, βελτιώνεται αργότερα, αλλά αποτελεί σημάδι εμφάνισης μόνιμης και βαρύτερος ακράτειας λίγα χρόνια αργότερα, που ίσως μάλιστα χρειαστεί χειρουργείο.

Erbium Laser Σύσφιξης Κόλπου

Το erbium laser (έρμπιουμ λέηζερ) σύσφιξης του κόλπου αποτελεί μια σύγχρονη, καινοτόμο και ανώδυνη θεραπεία με μεγάλη αποτελεσματικότητα και θεαματικά αποτελέσματα, τόσο άμεσα όσο και στο απώτερο μέλλον. Πρακτικά σταματά την επιδείνωση της χαλάρωσης και επικείμενης κήλης και δίνει στο γυναικείο κόλπο το μυικό τόνο και το λειτουργικό σφρίγος που του στέρησε ο τοκετός και ο χρόνος.

Συνδυασμός με άλλα θεραπευτικά laser

Μπορεί να συνδυαστεί ωραιότατα με laser ακράτειας (όταν απαιτείται) και να αποτελέσει όπλο αναζωογόνησης του κόλπου μετά τη γέννα και βελτίωσης της ποιότητας της σεξουαλικής επαφής και συναισθηματικής επανασύνδεσης του ζευγαριού, ειδικά με το βάρος που επιφέρει στις ανθρώπινες σχέσεις, η εγκυμοσύνη, η λοχεία και η μητρότητα γενικά.

Αποτελεσματικότητα erbium laser σύσφιξης κόλπου

Η μεθοδολογία του erbium laser σύσφιξης του κόλπου είναι εξαιρετικά απλή και αποδοτική. Το υψηλό μήκος κύματος (2940 nm ) και η χαμηλή συχνότητα του erbium (ν =1/T ) του επιτρέπουν να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του χορίου, κάτω από τα επιθηλιακά κύτταρα (200-250μm) χωρίς να τα καταστρέφει και να προκαλεί πόνο στην εφαρμογή του. Τα κύτταρα στόχος του laser είναι οι ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή της επιδερμίδας που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και η ταυτόχρονη αναδόμηση του ελαστικού δικτύου του κολπικού παρεγχύματος έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη του κόλπου .

Διαδικασία

Οι θεραπείες σύσφιξης με erbium laser είναι πολύ απλές, διαρκούν περίπου 15-20 λεπτά, εντελώς ανώδυνες, χωρίς επιπλοκές με τοπική αιμορραγία και πολύ αποτελεσματικές. Ανάλογα με τα δεδομένα, τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της κάθε γυναίκας, το πρωτόκολλο σύσφιξης απαιτεί συνήθως 2-3 θεραπείες με διαφορά 3-4 εβδομάδες μεταξύ τους.

Πλεονεκτήματα erbium laser

Η τεχνολογία erbium πλεονεκτεί σημαντικά έναντι των μηχανημάτων σύσφιξης με laser CO2,που είναι συχνότερα στην αγορά και φτηνότερα στην εφαρμογή. Αυτό διότι η ποιότητα και το βάθος εφαρμογής της ακτινοβολίας laser erbium, το καθιστά αφενός ανώδυνο γιατί δεν καίει την επιφάνεια αλλά ζεσταίνει τα βαθύτερα στρώματα των ιστών, με απουσία επιφανειακής βλάβης και αιμορραγίας κατά την εφαρμογή και σαφώς με καλύτερα και ουσιαστικά αποτελέσματα σύσφιξης, λόγω της εκτεταμένης κολλαγονογένεσης που προκαλεί .

Εξειδικευμένες Θεραπείες στη Forever Laser Clinic

Στο ιατρείο της Forever Laser Clinic η σύσφιξη του κόλπου μαζί με τις άλλες θεραπείες αναζωογόνησης και λειτουργικής βελτίωσης του αντιμετωπίζονται σαν μια συνθέτη και πολυσήμαντη οντότητα που βελτιώνει την ανατομία, τη λειτουργία αλλά και την ψυχολογία των γυναικών -τόσο νεαρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Γιατί ο χρόνος και οι βλάβες του τοκετού διορθώνονται αν η γυναίκα δράσει έγκαιρα και το επιτελείο των ειδικών γιατρών την ενημερώσει και τη βοηθήσει να ανακάμψει. Για το λόγο αυτό άλλωστε συνδυάζουμε στην κλινική μας τις ειδικότητες της γυναικολογίας, της δερματολογίας ,της πλαστικής χειρουργικής και της διαιτολογίας, μαζί με όλες τις σύγχρονες θεραπείες laser και ομορφιάς.

Ειδικά το νέο τμήμα του ιατρείου μας, που εξετάζει τη βελτίωση και διόρθωση βλαβών μετά από τον τοκετό (complete mom makeover ), συνδυάζει τμήματα από όλες τις ειδικότητες και θεραπείες και αποσκοπεί σε μια συνολική εκτίμηση και διόρθωση των βλαβών της εγκυμοσύνης και του τοκετού, τόσο στον κόλπο όσο και στο υπόλοιπο σώμα της γυναίκας, αποσκοπώντας στη αισθητική βελτίωση αλλά και την ψυχολογική ανάταση και στήριξη των γυναικών σε αυτήν την τόσο πολύτιμη και ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυρίλλας, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος & Ιδρυτής του τμήματος κοσμητικής γυναικολογίας της Forever Laser Clinic.