X
Logo

Κρυολιπόλυση

Τι είναι η Κρυολιπόλυση;

Η Κρυολιπόλυση αποτελεί την πλέον σύγχρονη, 100% αναίμακτη μέθοδο για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους, το οποίο συσσωρεύεται σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι εσωτερικές επιφάνειες των μηρών, τα χέρια και οι κνήμες. Η όλη φιλοσοφία  της μεθόδου αυτής βασίζεται στην ευαισθησία των λιποκυττάρων στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται δηλαδή για μια ιατρικά τεκμηριωμένη μέθοδο η οποία χρησιμοποιεί ουσιαστικά το ψύχος με σκοπό την καταστροφή των λιποκυττάρων του υποδόριου ιστού, χωρίς να βλάπτονται οι παρακείμενοι ιστοί.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται διαφορετικού μεγέθους και μορφολογίας κεφαλές, πραγματοποιείται αναρρόφηση και στη συνέχεια «εγκλωβισμός» του επιλεγμένου λίπους. Η απομόνωση του λίπους μέσα στις κεφαλές προκαλεί τη βαθιά και ομοιόμορφη κατανομή του ψύχους και ταυτόχρονα τη μείωση της αιματικής κυκλοφορίας σε τοπικό επίπεδο. Η κυκλοφορία στα μη επιλεγμένα σημεία συνεχίζεται κανονικά, γεγονός το οποίο καθιστά τη διαδικασία απόλυτα ασφαλή.

Η διαδικασία της κρυσταλλοποίησης των λιποκυττάρων οδηγεί στην απόπτωσή τους μέσα τις επόμενες λίγες εβδομάδες ενώ η απομάκρυνση τους ολοκληρώνεται προοδευτικά μέσω του λεμφαγγειακού συστήματος και της ούρησης.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της Κρυολιπόλυσης; Αποτελέσματα πριν και μετά

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να προηγηθεί κάποιου είδος τοπική αναισθησία πριν από την πραγματοποίησή της. Η περιοχή προς θεραπεία αποστειρώνεται με ειδικά αντισηπτικά σπρέι, ενώ στη συνέχεια εφαρμόζονται οι ειδικές κεφαλές οι οποίες αναρροφούν την περίσσια λίπους και την ψύχουν σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μια ώρα. Το ακριβές χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάζεται από το ποσοστό του λίπους και τη μορφολογία της περιοχής εφαρμογής.

Αμέσως μετά την θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα στο σημείο, μούδιασμα και (σε σπανιότερες περιπτώσεις) ήπιος κνησμός που σύντομα υποχωρούν. Στις εβδομάδες που ακολουθούν, τα «παγωμένα» λιποκύτταρα εισέρχονται σε διαδικασία φαγοκυττάρωσης και εν τέλει αποπίπτουν, με αποτέλεσμα να απορροφώνται αργά και σταδιακά μέσω μίας φυσιολογικής ανοσολογικής διεργασίας του οργανισμού.

Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος αριθμός συνεδριών για την θεραπεία της Κρυολιπόλυσης; Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

Ο ενδεδειγμένος αριθμός συνεδριών ανά περιοχή είναι 1-3 σε διάστημα 6 μηνών με μεσοδιάστημα 1,5 μήνα ενώ μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση σε άλλα σημεία σε 15 ημέρες. Η πλειοψηφία των ατόμων που υποβάλλονται στη θεραπεία βλέπουν θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι επαναλήψεις έχουν κυρίως ως στόχο την περαιτέρω μείωση του υποδόριου λίπους.

Γενικά, για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της κρυολιπόλυσης συστήνεται ολιγόλεπτο μασάζ στην περιοχή που έχει προηγηθεί η εφαρμογή. Η απόδοση της θεραπείας αυξάνεται όταν για 3 εβδομάδες πριν την εφαρμογή αλλά και στα διαστήματα μεταξύ των συνεδριών ακολουθείται ειδική διατροφή. Θα πρέπει να ακολουθείται ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε μονοακόρεστα, ήπιο σε πολυακόρεστα και πτωχό σε κορεσμένα λιπαρά, για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος στη θεραπεία Κρυολιπόλυσης;

Όχι. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο, η οποία λόγω της φύσης της δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι ελαφρύς πόνος και αίσθημα καύσου στα σημεία της εφαρμογής, σύμπτωμα το οποίο ωστόσο υποχωρεί σε διάστημα 2 εβδομάδων. Οποιαδήποτε ερυθρότητα στην περιοχή της εφαρμογής εξαφανίζεται εντός της πρώτης ημέρας μετά τη θεραπεία.

Πρέπει να προηγηθεί ιατρική εκτίμηση;

Σε όλα τα περιστατικά, θα πρέπει να προηγείται γνωμάτευση δερματολόγου πριν προχωρήσουμε σε θεραπεία. Η εξέταση είναι απαραίτητη για να αποκλειστούν άτομα για τα οποία δεν είναι κατάλληλος ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και επιτυχία της μεθόδου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κρυολιπόλυση αποτελεί την ασφαλέστερη μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού πάχους, η οποία όταν εφαρμόζεται από μια έμπειρη κλινική επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Ποιο το κόστος και οι τιμές για την αυθεντική κρυολιπόλυση;

Οι τιμές και το κόστος είναι σχετικά προσιτές και εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν. Επίσης, οι τιμές διαφέρουν σε κρυολιπόλυση κοιλιάς, σε μπράτσα ή προσώπου. Καλέστε μας σήμερα και μάθετε για τις τιμές στην αυθεντική κρυολιπόλυση. Το κέντρο μας βρίσκεται στην Νέα Ερυθραία, Αθήνα.