X

Αναζωογόνηση Κόλπου

foreverlaser

Η ανατομία του γυναικείου κόλπου είναι ίσως η πολυπλοκότερη στον γυναικείο οργανισμό καθώς περιλαμβάνει την ομαλή λειτουργία ,όχι μόνο του γεννητικού συστήματος αλλά και του ουροποιητικού και του πεπτικού, με την παρουσία της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας στο πρόσθιο, και της τελικής μοίρας του εντέρου στο οπίσθιο τοίχωμα του κόλπου, αντίστοιχα.

Εξάλλου η φυλογενετική προέλευση του κόλπου αποδίδεται στο εμβρυϊκό μεσόδερμα (σαν εσωτερικό όργανο) κατά τα 9/10 του εσωτερικού του μήκους ενώ μόλις το εξωτερικό 1/10 και η είσοδος προέρχονται από το εμβρυϊκό εξώδερμα, όπως ακριβώς δλδ και το δέρμα του περινέου.

Που οφείλεται η μειώση της ομαλής λειτουργίας του κόλπου;

Η φθορά και η μείωση της ομαλής λειτουργικότητας του κόλπου οφείλονται συνήθως σε ορμονικούς παράγοντες (μείωση των οιστρογόνων στην εμμηνόπαυση), στον φυσιολογικό τοκετό (με την πρόκληση χαλάρωσης και ακράτειας ούρων ενίοτε) αλλά και στην πάροδο του χρόνου (συνήθως μετά τα 35 έτη ηλικίας).

Οι γυναίκες βιώνουν έτσι τις διαταραχές στο ph ,στα υγρά και στο επιθήλιο του κόλπου και αισθάνονται προβλήματα με την σεξουαλική επαφή, την ούρηση και πολλές φορές με τη χλωρίδα (φλεγμονές με διαρκές αίσθημα καυσαλγίας).

Πολύ ενισχυμένα είναι τα υποκειμενικά προβλήματα σε περιστατικά πρόωρης εμμηνόπαυσης που μπορεί να παρουσιαστεί είτε αυτόματα λόγω γονιδιακής προδιάθεσης ή ιατρογενώς μετά από χειρουργεία γυναικολογικά η μετά από μαστεκτομή και ορμονοθεραπεία για καρκίνο μαστού.

Στις περιπτώσεις αυτές η βλαπτική επίδραση της έλλειψης ορμονών προκαλεί ατροφία και λέπτυνση του κόλπου με ξηρότητα, που επηρεάζει το σεξ, προκαλώντας πόνο στη διείσδυση (δυσπαρευνία).

Στην πράξη λοιπόν όλες αυτές οι διαταραχές είτε αφορούν ατροφία και έλλειψη ορμονών είτε χαλάρωση και ακράτεια ή τέλος υγρά, τσούξιμο και φλεγμονές απαιτούν για τη θεραπεία τους τις τεχνικές της αναζωογόνησης του κόλπου (vaginal rejuvenation) και τα τελευταία έτη, με την πρόοδο της βιοτεχνολογίας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και προσελκύουν πληθώρα γυναικών που βελτιώνουν έτσι την επαφή και την ποιότητα ζωής τους.

Ποιες οι τεχνικές αναζωογόνησης κόλπου;

Πρακτικά τα ανατομικά στοιχεία που χάνονται ή αλλοιώνονται με τη γήρανση του κόλπου είναι το κολλαγόνο ,το νερό από τα βαθύτερα στρώματα του χόριου και τα αγγεία όπως και τα μικρά νευρίδια του δέρματος των γεννητικών ιστών. Στο επίπεδο αυτό ακριβώς δρουν οι τεχνικές αναζωογόνησης υποκαθιστώντας ή ενισχύοντας τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής των συστατικών του κόλπου.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Τι είναι το Erbium Renovalaser;

Η ακτίνα του ειδικού αυτού laser παρουσιάζει μια κυματομορφή με πολύ μικρό μήκος κύματος 2940 nm (νανόμετρα) και συνεπώς μεγαλύτερη διείσδυση στο βάθος των ιστών, γεγονός που αφενός το κάνει ανώδυνο, αφετέρου φτάνει στα κύτταρα στόχους, τους ινοβλαστες δλδ (τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο στον οργανισμό).

foreverlaser

Με το τρόπο αυτό της κολλαγονογένεσης που χρησιμοποιείται κατευθυνόμενα από τους υποδοχείς του laser στον κόλπο μπορούμε ανάλογα με την περίσταση να χρησιμοποιήσουμε το νεοσύστατο κολλαγόνο για να:

α) ενισχύσουμε την μέση μοίρα της ουρήθρας για την θεραπεία της ακράτειας ούρων προσπαθείας GSI ( genuine stress incontinence) με τη χρήση του incontilase.

β) με τη χρήση του κυκλοτερούς laser, Intimalase να πραγματοποιήσουμε σύσφιξη του κόλπου σε περιπτώσεις χαλάρωσης και ατονίας

γ) στην περίπτωση ξηρότητας και ατροφίας με πόνο στην επαφή και καυσαλγία ,η ολική παραγωγή κολλαγόνου με τη χρήση του Renovalase κάνει τους ιστούς πιο ελαστικούς και νεανικούς

Ποιες είναι οι ενέσιμες θεραπείες για την αναζωογόνηση του κόλπου;

Υαλουρονικό οξύ μέσου μοριακού βάρους ΗΑ

foreverlaser

Η ένεση περίπου 1ml πλήρως φυσικού και ανασυνδυασμένου υαλουρονικού οξέος στην είσοδο του κόλπου (πρόδομος κολεού ) στα σημεία που παρατηρείται κατά κανόνα ο πόνος στην διείσδυση, έχει σαν αποτέλεσμα τη λείανση και ενυδάτωση της περιοχής. Το ΗΑ σαν υδρόφιλο μόριο έχει την ικανότητα να προσελκύει νερό από τα βαθύτερα στρώματα του χορίου της επιδερμίδας του κόλπου, με αποτέλεσμα να αναιρείται η ξηρότητα και η δυσπαρευνία (πόνος στο σεξ). Η θεραπεία ειναι εντελώς ανώδυνη ,καθως προηγείται τοπική αναισθησία με ειδική αλοιφή και έχει μεγάλη διάρκεια 12-14 μήνες. Εκτός απο λειτουργική βελτίωση του κόλπου, έχει ταυτόχρονα και αισθητική δράση γιατί νεαροποιεί την περιοχή με την μόνιμη και διαρκή ενυδάτωση που προσφέρει.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Ενέσιμη θεραπεία PRP

Η χρήση ενέσιμων παραγώγων αίματος στην κολπική περιοχή, μοιάζει με την τοπική δράση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων ,όπως τα κύτταρα του αιματοπλακουντιακού ιστού. Πρακτικά το PRP (protein rich plasma) αποτελεί προϊόν αιμοληψίας περίπου 10-20 ml από τα οποία απομονώνονται με φυγοκέντριση τα έμμορφα συστατικά του αίματος (ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια) με παραμονή των πολυδύναμων αιμοπεταλίων. Η δυνατότητα παραγωγής τροφικών και αναζωογονητικών παραγόντων PGFs (growth factors) από τα αιμοπετάλια, τα οποία με φυγοκέντριση αποκτούν μια πολλαπλάσια συγκέντρωση στον ορό του πλάσματος σε σχέση με το απλό αίμα (4-8 φορές περισσότερο), αποτελεί το κλειδί της θεραπείας.

foreverlaser

Το PRP αποτελεί δικαίως τη «βασίλισσα» των θεραπειών του κόλπου καθώς κατά την παρασκευή του και πριν την τελική ένεση στον κόλπο, προηγείται μια διαδικασία φωτοενεργοποίησης του με laser, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο άμεσο και δραστικό.

Τα ενέσιμα και προενεργοποιημένα αιμοπετάλια έχουν τεράστια δυνατότητα παραγωγής, από τον ίδιο τον οργανισμό, νέων αγγείων και νεύρων, που κάνουν την περιοχή πιο ανθεκτική και νεανική ,αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και την αισθητικότητα της.

Αποτελεί την μοναδική και απόλυτη ένδειξη θεραπείας του σκληρυντικού λειχήνα της περιοχής και έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αναζωογόνησης και βελτίωσης της σεξουαλικότητας.

Για το λόγο αυτό έχει υποκαταστήσει επίσης και τις υπόλοιπες τοπικές θεραπείες ενίσχυσης του σημείου G (g spot amplification)

Οι ενέσεις PRP είναι επίσης ανώδυνες γιατί προηγείται αναισθητική κρέμα και έχουν διάρκεια άνω του έτους.

Η αποτελεσματικότητα των θεραπειών αναζωογόνησης είναι στατιστικά πολύ μεγάλη και όταν πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι συνδυασμοί μεταξύ των ,ώστε να εξατομικεύονται οι ασθενείς πλησιάζει το 90% βαθμό ικανοποίησης.

foreverlaser

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυρίλλας, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος & Ιδρυτής του τμήματος κοσμητικής γυναικολογίας της Forever Laser Clinic.