X
Logo

Αναζωογόνηση Κόλπου

foreverlaser

Η ανατομία του γυναικείου κόλπου είναι ίσως η πολυπλοκότερη στο γυναικείο σώμα. Ο κόλπος ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία, όχι μόνο του γεννητικού, του ουροποιητικού αλλά και του πεπτικού συστήματος. Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας στο πρόσθιο τμήμα του, καθώς και της τελικής μοίρας του εντέρου στο οπίσθιο τοίχωμά του.

Εξάλλου, η φυλογενετική προέλευση του κόλπου αποδίδεται στο εμβρυϊκό μεσόδερμα (σαν εσωτερικό όργανο) κατά τα 9/10 του εσωτερικού του μήκους, ενώ μόλις το εξωτερικό 1/10 και η είσοδος προέρχεται από το εμβρυϊκό εξώδερμα, όπως ακριβώς δηλαδή και το δέρμα του περινέου.

Που οφείλεται η αποσταθεροποίηση της ομαλής λειτουργίας του κόλπου;

Η φθορά και η μείωση της ομαλής λειτουργικότητας του κόλπου οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ορμονικούς παράγοντες (μείωση των οιστρογόνων στην εμμηνόπαυση). Η αποσταθεροποίηση της ομαλής λειτουργίας του κόλπου μπορεί ακόμα να ευθύνεται σε φυσιολογικό τοκετό (γεγονός το οποίο συνοδεύεται από χαλάρωση και ακράτεια ούρων).

Οι γυναίκες βιώνουν έτσι τις διαταραχές στο PH, στα υγρά και στο επιθήλιο του κόλπο, ενώ αισθάνονται πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή και την ούρηση, αντιμετωπίζοντας παράλληλα αλλαγές ως προς τη φυσιολογική τους χλωρίδα (φλεγμονές με διαρκές αίσθημα καυσαλγίας).

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ

Εξαιρετικά ενισχυμένα είναι τα υποκειμενικά προβλήματα σε περιστατικά πρόωρης εμμηνόπαυσης που μπορεί να παρουσιαστεί είτε αυτόματα λόγω γονιδιακής προδιάθεσης είτε μετά από χειρουργεία γυναικολογικής φύσεως. Πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί να προκληθεί ακόμα μετά από μαστεκτομή και ορμονοθεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Στις περιπτώσεις αυτές, η βλαπτική ορμονική σύνθεση, συχνά προκαλεί ατροφία και λέπτυνση του κόλπου. Συνηθέστερο σύμπτωμά της είναι η ξηρότητα του κόλπου, η οποία επηρεάζει το σεξ, προκαλώντας πόνο για τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της διείσδυσης (δυσπαρευνία).

Στην πράξη, όλες αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν ατροφία των μυών του κόλπου, ορμονικές διαταραχές, ακράτεια, περισσότερα υγρά, τσούξιμο και φλεγμονές.

Οι παραπάνω διαταραχές μπορούν πλέον να αποκατασταθούν με ευκολία και ασφάλεια μέσω της αναζωογόνησης του κόλπου (vaginal rejuvenation). Τα τελευταία έτη, με την πρόοδο της βιοτεχνολογίας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και προσελκύουν πληθώρα γυναικών που επιθυμούν να βελτιώσουν την επαφή και την ποιότητα ζωής τους.

foreverlaser

Ποιες οι τεχνικές αναζωογόνησης κόλπου;

Τα βασικά ανατομικά στοιχεία τα οποία χάνονται ή αλλοιώνονται με τη γήρανση του κόλπου, είναι το κολλαγόνο, το νερό (από τα βαθύτερα στρώματα του χορίου) και τα αγγεία όπως και τα μικρά νευρίδια του δέρματος των γεννητικών ιστών. Στο επίπεδο αυτό ακριβώς δρουν οι τεχνικές αναζωογόνησης υποκαθιστώντας ή ενισχύοντας τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής των επιμέρους στοιχείων του κόλπου.

Τι είναι το Erbium Renovalaser;

Η ακτίνα του ειδικού αυτού laser παρουσιάζει μια κυματομορφή με πολύ μικρό μήκος κύματος 2940 nm (νανόμετρα) και συνεπώς μεγαλύτερη διείσδυση στο βάθος των ιστών, γεγονός που αφενός το κάνει ανώδυνο. Επιπλέον, το βοηθά σημαντικά να φτάνει στα κύτταρα στόχους, τους ινοβλάστες, οι οποίοι είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο στον οργανισμό.

Προετοιμασία – Αποθεραπεία

Πότε αξιολογούνται τα αποτελέσματα;

Με το τρόπο αυτό της κολλαγονογένεσης, η οποία χρησιμοποιείται κατευθυνόμενα από τους υποδοχείς του laser στον κόλπο, μπορούμε ανάλογα με τη χρήση που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε το νεοσύστατο κολλαγόνο για να:

α) ενισχύσουμε την μέση μοίρα της ουρήθρας για την θεραπεία της ακράτειας ούρων προσπάθειας GSI (Genuine Stress Incontinence) με τη χρήση του Incontilase.

β) με τη χρήση του κυκλοτερούς laser, Intimalase να πραγματοποιήσουμε σύσφιξη του κόλπου σε περιπτώσεις χαλάρωσης και ατονίας

γ) στην περίπτωση ξηρότητας και ατροφίας με πόνο στην επαφή και καυσαλγία, η ολική παραγωγή κολλαγόνου με τη χρήση του Renovalase κάνει τους ιστούς πιο ελαστικούς και νεανικούς

foreverlaser

Ποιες είναι οι ενέσιμες θεραπείες για την αναζωογόνηση του κόλπου;

Υαλουρονικό οξύ μέσου μοριακού βάρους ΗΑ

Η ένεση περίπου 1 ml πλήρως φυσικού και ανασυνδυασμένου υαλουρονικού οξέος στην είσοδο του κόλπου (πρόδομος κολεού) καθώς και στις περιοχές που εντοπίζεται κατά κανόνα ο πόνος στην διείσδυση, έχει ως αποτέλεσμα τη λείανση και ενυδάτωση της περιοχής. Το ΗΑ ως υδρόφιλο μόριο έχει την ικανότητα να προσελκύει νερό από τα βαθύτερα στρώματα του χορίου της επιδερμίδας του κόλπου, με αποτέλεσμα να αναιρείται η ξηρότητα και η δυσπαρευνία (πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής). Η θεραπεία ειναι εντελώς ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία με ειδική αλοιφή. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται ανάμεσα σε 12 και 24 μήνες. Εκτός από λειτουργική βελτίωση του κόλπου, έχει ταυτόχρονα και αισθητική δράση γιατί ανανεώνει την περιοχή χάρη στη βαθιά θεραπεία ενυδάτωσης που προσφέρει.

Ενέσιμη θεραπεία PRP

Η χρήση ενέσιμων παραγώγων αίματος στην κολπική περιοχή, μοιάζει με την τοπική δράση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων, όπως τα κύτταρα του αιματοπλακουντιακού ιστού. Πρακτικά το PRP (Protein Rich Plasma) αποτελεί προϊόν αιμοληψίας περίπου 10-20 ml. Από το αίμα που συγκεντρώνεται, απομονώνονται με φυγοκέντριση τα έμμορφα συστατικά του αίματος (ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια). Η δυνατότητα παραγωγής τροφικών και αναζωογονητικών παραγόντων PGFs (Growth Factors) από τα αιμοπετάλια, τα οποία με φυγοκέντριση αποκτούν μια πολλαπλάσια συγκέντρωση στον ορό του πλάσματος σε σχέση με το απλό αίμα (4-8 φορές περισσότερο), αποτελεί το κλειδί της θεραπείας.

Το PRP αποτελεί δικαίως την πλέον ασφαλή και σύγχρονη θεραπεία του γυναικείου κόλπου καθώς κατά την παρασκευή του και πριν την τελική ένεση στον κόλπο, προηγείται μια διαδικασία φωτοενεργοποίησης του με laser. Με αυτόν τον τρόπο το PRP γίνεται ακόμα πιο άμεσο και δραστικό σε σύγκριση με προγενέστερες μεθόδους.

Τα ενέσιμα και προενεργοποιημένα αιμοπετάλια έχουν τεράστια δυνατότητα παραγωγής, από τον ίδιο τον οργανισμό, νέων αγγείων και νεύρων, που κάνουν την περιοχή πιο ανθεκτική και νεανική. Παράλληλα, αυξάνεται η αισθητική της περιοχής, καθώς ανακτάται η ελαστικότητά της.

Το PRP αποτελεί πλέον την μοναδική και απόλυτη επιλογή θεραπείας του σκληρυντικού λειχήνα της περιοχής, καθώς έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αναζωογόνησης και βελτίωσης της σεξουαλικότητας.

Για το λόγο αυτό έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό και τις υπόλοιπες τοπικές θεραπείες ενίσχυσης του σημείου G (G Spot Amplification).

Οι ενέσεις PRP είναι απόλυτα ανώδυνες, καθώς προηγείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν από την εφαρμογή. Η διάρκεια της επίδρασής τους ξεπερνά το ένα έτος, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την επιτυχία της θεραπείας.

Η αποτελεσματικότητα των θεραπειών αναζωογόνησης είναι εξαιρετικά υψηλή, με πάνω από το 90% των ασθενών να δηλώνουν ικανοποιημένες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξατομίκευση, καθώς ένα πλήρως προσωποποιημένο πλάνο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με PRP;

Το γεγονός ότι ο δότης είναι και ο δέκτης του του PRP, μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών. Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι ελαφρύς πόνος και οίδημα στις περιοχές εφαρμογής, συμπτώματα τα οποία όμως υποχωρούν πλήρως εντός ολίγων ημερών από την εφαρμογή της θεραπείας.

foreverlaser

foreverlaser